Nieuwsbericht

Vaststellingsbijeenkomst Media 31 oktober 2019

donderdag 21 november 2019

De vaststellingscommissie Media is op 31 oktober samengekomen voor een vaststellingsbijeenkomst. De volgende exameninstrumenten zijn vastgesteld:

  • Portfolio-opdracht De startende ondernemer van Mediavormgever, AV-specialist en Fotograaf. Dit examen is zoveel mogelijk gelijk getrokken met het aangepaste ondernemersexamen voor Signspecialist en Ruimtelijk vormgever. Voor het ondernemersexamen van Mediavormgever waren al richtlijnen beschikbaar. Deze zijn aangepast en aangevuld op basis van de wijzigingen in het examen.
  • Proeves Een media-uiting ontwerpen en Een media-uiting realiseren van Mediavormgever. Deze examens zijn door de ontwikkelgroep aangepast.
  • Proeves Een productie uitvoeren en Een draaiboek voor een productie opstellen van Fotograaf. De examens zijn door de ontwikkelgroep voorzien van enkele wijzigingen.
  • Richtlijnen proeves Een productie uitvoeren, Apparatuurcontrole en archiefbeheer, Een draaiboek voor een productie opstellen en Een projectteam aansturen van Fotograaf.
  • Richtlijnen proeve Een draaiboek voor een productie opstellen van AV-specialist. Vanuit de vaststellingscommissie kwam het verzoek om een richtlijn toe te voegen over de duur van de video. Vanuit de ontwikkelgroep was hier bezwaar tegen. Er zal een alternatief voorstel aan de vaststellingscommissie voorgelegd worden.
  • Richtlijnen proeve Ondersteunende werkzaamheden van Allround medewerker AV.
  • Proeves Maken en bewerken van content en Publiceren en beheren van content van Mediaredactiemedewerker. In deze proeves is de beoordelingsmix aangepast om per werkproces één beoordelingsvorm te hanteren.

De richtlijnen proeve Een media-uiting realiseren van Mediavormgever zijn niet vastgesteld omdat er met betrekking tot de voorbeeldopdracht zorg is uitgesproken over auterusrecht. Dit onderwerp wordt op 28 november besproken door de examenadviescommissie.

De volgende vaststellingsbijeenkomst Media staat gepland op 13 februari 2020.

Bijeenkomsten

14 mei 2024 12:00 tot 14:30

Examenadviescommissie

Online, Teams

16 mei 2024 11:00 tot 13:30

Bestuursvergadering

Online, Teams

21 mei 2024 10:00 tot 13:00

Vaststellingsbijeenkomst Kunsten en Entertainment

Online, Teams