Nieuwsbericht

Vaststellingsbijeenkomst Media 28 mei

dinsdag 2 juni 2020

Op 28 mei heeft de vaststellingscommissie Media een digitale bijeenkomst gehouden. Enkele nieuwe exameninstrumenten stonden op de agenda, maar het grootste deel van de agenda bestond uit aanpassingen van bestaande exameninstrumenten.   

Nieuwe exameninstrumenten
Voor de meeste kwalificaties waren er al richtlijnen beschikbaar. Bij de kwalificatie Mediamanager was het wenselijk om eerst de examens aan te passen en vervolgens pas richtlijnen te ontwikkelen. Inmiddels waren de richtlijnen bij de drie proeves ook gereed om voor te leggen aan de vaststellingscommissie. De richtlijnen voor B1-K2 en B1-K3 zijn vastgesteld en worden per 1 september in de examenbank beschikbaar gesteld. De richtlijnen voor B1-K1 zijn niet vastgesteld. Deze richtlijnen worden met de ontwikkelgroep aangepast en daarna opnieuw voorgelegd aan de vaststellingscommissie.   

Aanpassingen van bestaande exameninstrumenten
Tijdens evaluatiebijeenkomsten die dit schooljaar gehouden zijn, hebben de ontwikkelgroepen aangegeven welke aanpassingen ze graag zouden willen zien in de verantwoordingsdocumenten, proeves, beoordelingsformulieren en richtlijnen. Het gaat om de volgende kwalificaties:

  • AV-specialist
  • Allround medewerker AV
  • Fotograaf
  • Medewerker fotografie
  • Mediamanager
  • Mediaredactiemedewerker
  • Mediavormgever

De meeste exameninstrumenten zijn vastgesteld (met enkele wijzigingen). De documenten die niet vastgesteld zijn worden in overleg met de ontwikkelgroep aangepast en voor de zomer nog een keer voorgelegd aan de commissie. De wijzigingen in alle documenten zullen deze zomer doorgevoerd worden en per 1 september in de examenbank beschikbaar zijn. In het wijzigingsoverzicht (te vinden in het mapje Servicedocumenten in de examenbank) zal te lezen zijn wat de wijzigingen inhouden. In de examens van Fotograaf, Medewerker fotografie en Mediamanager werd er onder andere een wijziging in de beoordelingsmix voorgesteld. Deze examens zullen als nieuwe variant in de examenbank opgenomen worden, terwijl de huidige variant beschikbaar blijft. 

Bijeenkomsten

22 apr 2024 12:00 tot 12:30

Webinar Vervolg werken met flexibele instrumenten, vragen en antwoorden

Online

14 mei 2024 12:00 tot 14:30

Examenadviescommissie

Online, Teams

16 mei 2024 11:00 tot 13:30

Bestuursvergadering

Online, Teams