Nieuwsbericht

Vaststellingsbijeenkomst Kunsten en Entertainment 6 juli

vrijdag 10 juli 2020

In de nieuwsbrief van 30 juni is aangegeven dat de terugkoppeling van de vaststellingscommissie Kunsten en Entertainment via een nieuwsbericht op de website wordt verstrekt. Op de agenda van 6 juli stonden exameninstrumenten van de kwalificaties binnen het dossier artiesten en het keuzedeel creatief makerschap.

Huidig kwalificatiedossier artiesten
Op basis van de ontwikkeling van de examens voor het nieuwe kwalificatiedossier zijn enkele aanpassingen voorgesteld in de examenopdrachten van het basisdeel voor het huidige kwalificatiedossier. Deze wijzigingen zijn vastgesteld. De bijgestelde exameninstrumenten zijn per 1 september beschikbaar in de examenbank.

Nieuw kwalificatiedossier artiesten
Voor het nieuwe kwalificatiedossier zijn de verantwoordingsdocumenten voor alle kwalificaties vastgesteld. Deze verantwoordingsdocumenten zijn gelijk beschikbaar gesteld in de examenbank van StECI.
Voor het basisdeel zijn de examenopdrachten ook vastgesteld. Voor de kwalificatie muzikant moet er bij het basisdeel nog een kleine aanvulling vanuit het profieldeel worden gedaan voordat deze examenopdracht volledig vastgesteld kan worden.
Voor het profieldeel van de kwalificaties acteur en muzikant zijn de examenopdrachten vastgesteld.De ontwikkeling van de examens voor het profieldeel van musicalperformer en danser en de aanvulling voor het basisdeel van de profiel muzikant is nog gaande. Deze exameninstrumenten worden tijdens de eerstvolgende vaststellingsbijeenkomst voorgelegd. Het verantwoordingsdocument wordt dan ook aangevuld met de overwegingen die zijn gemaakt bij de ontwikkeling van de examens.
Alle vastgestelde exameninstrumenten bij het nieuwe kwalificatiedossier zijn per 1 september beschikbaar in de examenbank.

Keuzedeel creatief makerschap
De exameninstrumenten voor het keuzedeel creatief makerschap zijn niet vastgesteld. De inhoud van de voorgelegde concepten was niet volledig duidelijk. De ontwikkelgroep gaat begin volgend schooljaar de exameninstrumenten verbeteren. Tijdens de eerstvolgende vaststellingsbijeenkomst worden de exameninstrumenten voor het keuzedeel opnieuw voorgelegd.

Bijeenkomsten

14 mei 2024 12:00 tot 14:30

Examenadviescommissie

Online, Teams

16 mei 2024 11:00 tot 13:30

Bestuursvergadering

Online, Teams

21 mei 2024 10:00 tot 13:00

Vaststellingsbijeenkomst Kunsten en Entertainment

Online, Teams