Nieuwsbericht

Update ontwikkeling examens kwalificatiedossier Signmaking

vrijdag 12 juli 2024

Zoals beschreven in het bericht over de vaststellingsbijeenkomsten Communicatie en Design, zijn er voor Signmaking weer exameninstrumenten vastgesteld. Goed nieuws: alle exameninstrumenten zijn nu vastgesteld voor het herziene dossier! De nieuwe examens bieden de scholen meer flexibiliteit in afname en beoordeling dan voorheen. Zo kunnen enkele kerntaken nu in kleinere eenheden worden geëxamineerd. Dit maakt het gemakkelijker voor scholen om onderdelen los van elkaar of in een andere volgorde te examineren. 

Daarnaast zijn er meerdere examens ontwikkeld waarbij de beoordelingsvorm niet vastligt. Deze keuze is onder andere gemaakt, omdat het opleveren van het resultaat in de praktijk ook op meerdere manieren mogelijk is. Scholen hebben hierdoor de vrijheid om beoordelingsvormen te kiezen die het beste aansluiten bij de praktijk en/of hun onderwijs. In de richtlijnen is beschreven waar rekening mee gehouden moet worden bij het maken van deze keuzes.  

De nieuwe examens zijn ontwikkeld in samenwerking met docenten van Deltion College, De Rooi Pannen, Noorderpoort en Rijn IJssel. We willen de docenten nogmaals hartelijk bedanken voor hun inzet het afgelopen schooljaar!  

Heb je vragen over de exameninstrumenten of het maken van keuzes over het inzetten van de instrumenten? Neem dan gerust contact met ons op via [email protected]

Bijeenkomsten

10 sep 2024 12:00 tot 14:30

Examenadviescommissie

Online, Teams

12 sep 2024 11:00 tot 13:30

Bestuursvergadering

Online, Teams

12 sep 2024 10:00 tot 13:00

Vaststellingsbijeenkomst Media

Online, Teams