Nieuwsbericht

Update examenbank

donderdag 21 november 2019

Dit jaar is een uitzondering gemaakt om voor 1 september alle exameninstrumenten aangepast beschikbaar te hebben. Inmiddels hebben de vaststellingsbijeenkomsten plaatsgevonden, zie de nieuwsberichten over terugkoppelingen vanuit de vaststellingscommissies.

De wijzigingen zijn op de volgende manier in de examenbank doorgevoerd:

  • Indien er wijzigingen hebben plaatsgevonden in de examen- en beoordelingsmix zijn alle documenten in de map ‘Herzien’ van de kwalificatie geplaatst. Het versienummer van deze documenten begint met het cijfer 2. Aangezien niet alle scholen gedurende het schooljaar de inzet van de instrumenten mogen wijzigen zijn de oude documenten tevens beschikbaar gesteld in de map ‘Oud’.
  • Indien er enkel inhoudelijke wijzigingen hebben plaatsgevonden is het versienummer van het bestaande document opgehoogd. Ook voor deze examens zijn de oude documenten beschikbaar gesteld in de map ‘Oud’.

Uitzondering op bovenstaande is het dossier Artiesten. Voor die kwalificaties was al besloten om de volledige herziening van de exameninstrumenten aan te bieden vanuit het nieuwe cohort ‘vanaf 2019’.


Tijdens de bijeenkomst van de examenadviescommissie van 28 november wordt de (overzichtelijkheid van de) inrichting van de examenbank met betrekking tot het gebruik van de cohorten besproken. Dit onderwerp is overigens onder andere naar voren gekomen naar aanleiding van feedback van gebruikers tijdens de StECI-dag.


Alle vastgestelde wijzigingen en instrumenten zijn beschikbaar in de examenbank. De bijgewerkte productoverzichten en het wijzigingsoverzicht zijn te downloaden vanaf de website.

Bijeenkomsten

22 apr 2024 12:00 tot 12:30

Webinar Vervolg werken met flexibele instrumenten, vragen en antwoorden

Online

14 mei 2024 12:00 tot 14:30

Examenadviescommissie

Online, Teams

16 mei 2024 11:00 tot 13:30

Bestuursvergadering

Online, Teams