Nieuwsbericht

Terugkoppeling examenadviescommissie 13 februari

dinsdag 3 maart 2020

De EAC heeft op 13 februari de eerste bijeenkomst van 2020 gehad. Hierbij volgt een terugkoppeling op de belangrijkste onderwerpen: 

  1. Keuzedelen. Er is een plan van aanpak goedgekeurd om examens voor keuzedelen te ontwikkelen. Belangrijk is dat er kernachtige examens komen. Daarnaast heeft de EAC een selectie gemaakt van 8 keuzedelen waarvoor een examen ontwikkeld gaat worden. Er is hierbij rekening gehouden met het aantal keren dat een verzoek voor het keuzedeel is aangevraagd en spreiding over de verschillende kwalificaties. Op het productoverzicht keuzedelen is te zien welke keuzedeelexamens ontwikkeld gaan worden.  
  1. Beoordelingssystematiek. De beoordelingssystematiek is een aandachtspunt voor de EAC. Tijdens deze bijeenkomst is geadviseerd om in de beoordeling geen onderscheid meer te maken in de beoordelingsvormen observatie, bewijs en mondeling. Dat doet nog meer recht aan de systematiek van holistisch beoordelen. Tevens zorgt dit ervoor dat werkprocessen niet meer zwaarder wegen wanneer er meerdere beoordelingsvormen van toepassing zijn. Voor de volgende bijeenkomst van de EAC worden de wijzigingen uitgewerkt in het onderhoudsplan voor komende zomer.  
  1. Nieuwsbrief. Helaas krijgen we regelmatig het signaal dat de nieuwsbrief niet goed gelezen wordt. De EAC geeft aan dat de nieuwsbrief wel een geschikt communicatiemiddel is. Ze adviseert om de nieuwsbrief beter onder de aandacht te brengen bij de leden.  

De volgende bijeenkomst zal plaatsvinden op 14 mei. 

Bijeenkomsten

22 apr 2024 12:00 tot 12:30

Webinar Vervolg werken met flexibele instrumenten, vragen en antwoorden

Online

14 mei 2024 12:00 tot 14:30

Examenadviescommissie

Online, Teams

16 mei 2024 11:00 tot 13:30

Bestuursvergadering

Online, Teams