Nieuwsbericht

Terugblik op de Kick off StECI | woensdag 7 november 2018

woensdag 14 november 2018

Waar staat StECI nu eigenlijk voor? 

Een goede, veel gehoorde vraag! Het antwoord? Dat wilden we graag persoonlijk geven! En dat is gelukt!!


Opening

Onder genot van een feestelijk gebakje en koffie luisterden de aanwezigen naar Gijs Peeters,  de relatiemanager van StECI,  die iedereen van harte welkom heette en benadrukte hoe mooi het was om de hoge opkomst te zien.  In zijn opening lichtte Gijs de opzet en structuur van StECI, de stichting, toe en benadrukte dat “StECI van, voor en door scholen is”. Daarna was het tijd voor de rest van het programma, welke bestond uit drie workshops die in carrouselvorm aan werden geboden. 


Workshops

Workshop De workflow van StECI

In deze workshop nam Linda van Abeelen (examenadviseur) de aanwezigen mee in de workflow van StECI. Het hele proces van examinering van ontwikkeling tot het beschikbaar stellen van exameninstrumenten én welke personen hierbij betrokken zijn kwam hier aan bod. Met het interactieve gedeelte van deze workshop werd men uitgedaagd om zelf mee te denken en te bepalen in welke gedeelte van de workflow jouw persoon/functie het meest bij kon dragen. Dit leidde tot goede discussies en interessante inzichten. Ook hier werd het belang van samenwerking meerdere keren genoemd. Deelnemers van deze workshop bevestigden dat na het bijwonen van deze workshop het meer duidelijk  was hoe StECI werkt, ze meer inzicht hadden in hoe het examineringsproces in zijn werk gaat en welke personen/partijen daarin belangrijk zijn.


Workshop: Exameninstrumenten: de ins & outs

In deze workshop nam Luuk Fiet (examenontwikkelaar) de deelnemers mee in de wereld van exameninstrumenten. Want hoe worden deze nu ontwikkeld, welke varianten zijn er, hoe ziet een ontwikkeld examen er uit en welke bijdrage leveren de betrokkenen hierin? Tijdens de workshop bleek al snel dat Luuk niet de enige was die goede vragen stelde en dat de materie niet bij iedereen even bekend was. Het geven van meer inzicht in de ontwikkeling van een exameninstrument werd dan ook zeer gewaardeerd door de aanwezigen. 

Tussendoor was er nog ruimte voor een smakelijke lunch waarin er  werd gesproken over de gevolgde workshops en opgedane ervaringen, maar ook werd gepraat over de dagelijkse gang van zaken. 


Beoordelingssystematiek

In deze workshop liet Jorien Doets (examenontwikkelaar) niet alleen zien hoe exameninstrumenten ingezet worden, maar ook hoe een beoordeling van een student tot stand komt. Welke stappen worden hiervoor afgelegd en hoe wordt dit vastgelegd? Goed om ook hier te merken dat ook in deze workshop goed opgelet werd en er positief kritische vragen gesteld werden. Dit zorgde er voor dat Jorien de gelegenheid had om te laten zien waarom het zo belangrijk is dat vanuit elke school een afgevaardigde betrokken is bij het examineringsproces en samenwerking dus noodzakelijk is hierin. De aanwezigen verlieten deze workshop zeker met meer kennis over het begrip beoordelen en hoe dit door StECI ingevuld wordt. Maar ook met inzicht over wat hun eigen bijdrage hierin kan betekenen. 


Afsluiting 

De dag werd afgesloten door Gijs met een korte evaluatie, waarin ook ruimte was voor inhoudelijke vragen van de aanwezigen. Tot slot benadrukte Gijs nogmaals de wens van StECI voor deze dag, namelijk: “Het geven van inzicht in de workflow van STECI en het benadrukken van het belang van een goede samenwerking met de aangesloten scholen”. Hierna was er nog ruimte om met elkaar na te praten, waarna iedereen op tijd huiswaarts keerde. 


Reacties op de Kick Off;

  • Goed dat er zoveel ruimte was voor inhoud;
  • Fijn om te zien dat hier met zoveel kennis en passie gewerkt wordt; 
  • Dit geeft wel meer vertrouwen dat onze examens in goede handen zijn;
  • Precies wat ik nodig had aan informatie;
  • Mooie inzichten;
  • Ik wist wel veel, maar dus nog niet alles;
  • Goed om te horen wat wij bij kunnen dragen. Nu nog kijken hoe het past;
  • Leuke, interessante dag!


StECI kijkt terug op een geslaagde dag en wil eenieder bedanken voor zijn/haar komst! 

Bijeenkomsten

14 mei 2024 12:00 tot 14:30

Examenadviescommissie

Online, Teams

16 mei 2024 11:00 tot 13:30

Bestuursvergadering

Online, Teams

21 mei 2024 10:00 tot 13:00

Vaststellingsbijeenkomst Kunsten en Entertainment

Online, Teams