Nieuwsbericht

StECI bestuursvergadering 12 september 2024

dinsdag 8 oktober 2024

Op 12 september jl. kwam het bestuur van StECI online bijeen. Hieronder lichten we enkele besproken thema’s uit.

Na voordracht door de deelnemersraad heeft het bestuur de benoeming van Peter Koorn en Björn Roozenboom als nieuwe bestuursleden van StECI formeel bekrachtigd. Peter en Björn zullen zich tijdens de deelnemersraad op 14 november persoonlijk voorstellen. Hieronder alvast een korte introductie van beide heren.

Peter Koorn
Peter bekleedt momenteel de functie van Domeinmanager Media & Vormgeving en ICT bij het ROC van Amsterdam | Flevoland. In deze rol combineert hij zijn verbindende en innovatieve capaciteiten met de verantwoordelijkheid voor de inkoop van exameninstrumentaria en de regie over de kwaliteitsverbetering van examinering binnen zijn domeinen. Peter is sinds 2018 nauw betrokken bij StECI en vertegenwoordigt inmiddels zijn instelling binnen zowel StECI als Stichting Praktijk Leren. Peter onderschrijft volledig de doelstellingen van StECI en zet zich graag in voor het belang van valide en bruikbare examens voor studenten, het werkveld en onderwijsinstellingen. Peter kijkt ernaar uit om zijn bestuurlijke ervaring, kennis van het MBO en examinering, en expertise in economie en digitale transformatie in te zetten binnen het bestuur van StECI. 

Björn Roozenboom
Björn Roozenboom is momenteel werkzaam als manager onderwijs bij het College voor Creatieve industrie & ICT van het ROC van Twente. Hij is hier verantwoordelijk voor de opleidingen Fotografie, Mediaredactie en Ruimtelijke vormgeving. Björn werkt sinds 2015 in het mbo-onderwijs, begonnen als docent bij de opleidingen handel en later als docent en projectleider bij bedrijfsgroepen. Sinds 2023 is hij als Manager Onderwijs werkzaam en vanuit die hoedanigheid ook als gebruiker betrokken geraakt bij StECI. Björn hoopt met frisse blik en zijn achtergrond en ervaring met andere examenaanbieders, een goede toevoeging te kunnen zijn voor het bestuur van StECI.

Met de toetreding van Peter en Björn in het bestuur zorgen we voor een evenwichtige samenstelling, waarbij regionale spreiding, variatie binnen de verschillende deelsectoren, en diversiteit tussen grotere en kleinere scholen gewaarborgd blijven. Wij wensen beide heren veel succes in hun rol als bestuurslid. 

Hoewel het bestuur met de komst van Peter en Björn weer compleet is, zullen er binnenkort twee vacatures ontstaan, omdat de tweede termijn van zowel de penningmeester als de voorzitter binnenkort afloopt. We houden jullie op de hoogte van deze toekomstige vacatures.

 Verder is er een update gegeven over de conceptbegroting voor 2025. Het bestuur is druk bezig om de begroting op tijd gereed te hebben voor de eerstvolgende deelnemersraad.

 Tot slot zijn de laatste voorbereidingen besproken voor de StECI-gebruikersdag, die een week later plaatsvond. Een kort verslag hiervan leest u in de nieuwsbrief van oktober 2024.

Bijeenkomsten

11 nov 2024 12:00 tot 12:30

Webinar update PraktijkbeoordelenFlex

Online, Teams

14 nov 2024 10:00 tot 13:30

Deelnemersraad

Online, Teams

19 nov 2024 10:00 tot 13:00

Vaststellingsbijeenkomst Kunsten en Entertainment

Online, Teams