Nieuwsbericht

Resultaat vaststellingscommissie Kunsten en entertainment

dinsdag 31 mei 2022

Op 19 mei heeft de vaststellingscommissie Kunsten en entertainment veel exameninstrumenten behandeld. In dit nieuwsbericht wordt het resultaat toegelicht.   Naar aanleiding van de  feedback tijdens de vorige vaststellingsbijeenkomst heeft de ontwikkelgroep voor de examens podium- en evenemententechniek wijzigingen aangebracht in de volgende exameninstrumenten:

  • Proeve Opbouw productie
  • Portfolio-opdracht Persoonlijke professionaliteit

Deze wijzigingen hebben geleid tot vaststelling van deze exameninstrumenten voor alle niveaus.   De overige examens bij het nieuwe kwalificatiedossier Podium- en evenemententechniek zijn ook vastgesteld. Dit wel onder voorbehoud van doorvoeren van wijzigingen. Het gaat om:

  • Proeve Storingen en onderhoud
  • Proeve Uitvoeren productie
  • Proeve Preproductie

Dat betekent dat alle exameninstrumenten, voor alle niveaus, bij het nieuwe kwalificatiedossier Podium- en evenemententechniek zijn vastgesteld.

Naast de examens voor Podium- en evenemententechniek zijn ook 2 keuzedeelexamens vastgesteld na doorvoeren wijzigingen. Het gaat om:

  • Triptiek performing arts
  • Voorbereiding hbo kunstonderwijs

Beide keuzedeelexamens worden uiterlijk 10 juni beschikbaar gesteld.
 
Tot slot zijn er 2 wijzigingen voorgelegd in de examens van de kwalificatie Muzikant. Het gaat om wijzigingen die meer ruimte bieden in de uitvoering van het examen. Deze wijzigingen zijn vastgesteld. Conform de afspraken worden deze wijzigingen uiterlijk per 1 september gepubliceerd. 

Bijeenkomsten

22 apr 2024 12:00 tot 12:30

Webinar Vervolg werken met flexibele instrumenten, vragen en antwoorden

Online

14 mei 2024 12:00 tot 14:30

Examenadviescommissie

Online, Teams

16 mei 2024 11:00 tot 13:30

Bestuursvergadering

Online, Teams