Nieuwsbericht

Examenadviescommissie 3 oktober 2019

maandag 28 oktober 2019

De Examenadviescommissie heeft op 3 oktober haar eerste vergadering van dit schooljaar gehad. Tijdens de vergadering zijn de volgende adviezen gegeven: 

Per examenproduct komt er één vaststellingsformulier 
Wijzigingen in de examenopdrachten worden met duidelijke vermelding van het nieuwe versienummer bijgewerkt op hetzelfde vaststellingsformulier. 

Cijfer per examenopdracht
De kwalificaties Artiesten en Podium- en evenemententechniek hebben kerntaakoverstijgende examenopdrachten.
Bij StECI wordt pas op het niveau van de kerntaak omgerekend naar een cijfer. Om bij de kerntaakoverstijgende examenopdrachten ook te kunnen omrekenen naar een cijfer wordt een extra servicedocument aangeboden.  

Herkansingsbeleid
Naar aanleiding van enkele vragen/opmerkingen over herkansingen heeft de EAC nogmaals benadrukt dat het herkansingsbeleid onder de verantwoordelijkheid van de school valt. StECI adviseert niet op welke wijze examenopdrachten herkanst kunnen worden. 

Beoordelingssystematiek
Tot slot heeft de EAC besloten dat dit schooljaar de beoordelingssystematiek van StECI bij iedere bijeenkomst een vast agendapunt wordt. Doel is in om de systematiek blijvend te monitoren op basis van de gebruikerservaringen. Nieuw uitgangspunt is dat een werkproces bij voorkeur met 1 beoordelingsvorm wordt beoordeeld. Zo blijft het holistisch beoordelen het meest zuiver.   

We houden jullie op de hoogte over de ontwikkelingen omtrent de beoordelingssystematiek.



Bijeenkomsten

22 apr 2024 12:00 tot 12:30

Webinar Vervolg werken met flexibele instrumenten, vragen en antwoorden

Online

14 mei 2024 12:00 tot 14:30

Examenadviescommissie

Online, Teams

16 mei 2024 11:00 tot 13:30

Bestuursvergadering

Online, Teams