Nieuwsbericht

Examenadviescommissie 14 mei

dinsdag 2 juni 2020

De Examenadviescommissie (EAC) heeft op 14 mei digitaal vergaderd. Het belangrijkste agendapunt was het onderhoudsplan. Het onderhoudsplan bevat nagenoeg alle algemene feedback die het afgelopen schooljaar door jullie is gegeven. De EAC is akkoord gegaan met het wijzigen van verschillende teksten in de exameninstrumenten. Daarnaast willen we jullie informeren over de volgende grote wijzigingen vanaf schooljaar 2020-2021:

  • De term student wordt vervangen door de term examenkandidaat.
  • De beoordelingssystematiek wordt gewijzigd. Wat betekent dit in het kort? In de beoordeling van een werkproces wordt geen afzonderlijk oordeel meer gegeven voor observatie, bewijs of mondeling.
  • De omrekentabel voor een onvoldoende wordt minder ‘streng’. Een student zal vanaf volgend jaar minder snel een diepe onvoldoende behalen.
  • De exameninstrumenten bevatten nu nog onderdelen die niet verplicht door een school gebruikt moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan het werkplan of de beoordeling context voor afname. Deze onderdelen worden voortaan los als servicedocument aangeboden.  
  • Het versiebeheer op de documenten blijft in haar huidige vorm gehandhaafd. Dat betekent dat ieder document over een eigen versiebeheer beschikt. Tip: gebruik voor de juiste versienummers het productoverzicht.  

In de volgende nieuwsbrief informeren we jullie uitgebreider over de nieuwe beoordelingssystematiek. 

Bijeenkomsten

22 apr 2024 12:00 tot 12:30

Webinar Vervolg werken met flexibele instrumenten, vragen en antwoorden

Online

14 mei 2024 12:00 tot 14:30

Examenadviescommissie

Online, Teams

21 mei 2024 10:00 tot 13:00

Vaststellingsbijeenkomst Kunsten en Entertainment

Online, Teams