Nieuwsbericht

Activiteitenplan 2022

donderdag 20 januari 2022

Het bestuur heeft tijdens de bestuursvergadering afgelopen december het activiteitenplan voor 2022 vastgesteld. In grote lijnen zijn de activiteiten vergelijkbaar aan het afgelopen jaar. Dat betekent onder andere dat we in 2022 weer 3 deelnemersraden organiseren, iedere maand een nieuwsbrief versturen (m.u.v. zomervakantie), Praktijkbeoordelen blijven aanbieden en we alle exameninstrumenten van de huidige kwalificaties zullen onderhouden.

 
Activiteiten die specifiek voor 2022 zijn toegevoegd aan het plan zijn;
 
Anders verantwoorden diplomabesluit
Zoals afgelopen deelnemersraad ook naar voren kwam bestaat er bij veel scholen behoefte om te onderzoeken op welke manier tot een diplomawaardering kan worden gekomen. Daarom blijven we ook verder gaan met het project ‘alternatief examineren’.
 
Keuzedeelexamens
De behoefte leeft om ook voor de keuzedelen gebruik te maken van examens van StECI. Uitbreiding van het aanbod blijf ook in 2022 een van de vastgestelde speerpunten.
 
Kennisdeling: binden en boeien
Het bestuur signaleert dat er bij veel scholen specifieke expertise is, die binnen StECI-verband voor meer scholen nuttig kan zijn. Het is waardevol om deze kennis meer met elkaar te gaan uitwisselen. Een van de manieren waarop hier invulling aan wordt gegeven is het organiseren van webinars. Hierover lees je verderop in deze nieuwsbrief meer.
 
Daarnaast gaat het bestuur aan de slag met de positionering van StECI richting de toekomst. Het bestuur wil een heldere strategie en een duidelijke visie op de toekomst ontwikkelen. Een visie die aansluit bij de actieagenda MBO2030. Op basis van deze strategie en visie kunnen heldere afwegingskaders worden geformuleerd die als onderlegger dienen bij de besluitvorming door het bestuur. 

Bijeenkomsten

14 mei 2024 12:00 tot 14:30

Examenadviescommissie

Online, Teams

16 mei 2024 11:00 tot 13:30

Bestuursvergadering

Online, Teams

21 mei 2024 10:00 tot 13:00

Vaststellingsbijeenkomst Kunsten en Entertainment

Online, Teams